Hennie van der Wal

Fractie voorzitter
Biografie

Beter Oss heeft zich ontwikkeld naar een volwassen lokale partij. We staan bekend om onze ombudspolitiek, hoe we luisteren naar burgers en voor hen in de bres springen. Daar ben ik trots op en zo wil ik politiek blijven bedrijven.

Een probleem waarvoor ik mij de komende jaren sterk voor wil maken is de groeiende woningnood. Een eigen huis is voor iedereen een droom; iets bezitten dat van jou is en wat je onderhoudt. Waar je samen met je partner of gezin leeft. Voor veel jonge mensen is zoiets helaas onzeker geworden. Dat is een kwestie die vraagt om lokale oplossingen.

Onder verantwoordelijkheid van onze wethouder Joop van Orsouw zijn er al veel bouwprojecten gestart en woningen in de steigers gezet. Op deze ingeslagen weg wil ik met met Beter Oss verder gaan, en er één van de belangrijkste speerpunten van maken. Wij vinden dat een eigen huis gebruikt moet worden om in te wonen en dat huurders het recht moeten krijgen om hun huurhuis te mogen kopen. Daar blijven we ons de komende jaren voor inspannen, net als voor de bouw van 8000 woningen in onze gemeente. Want een eigen huis, moet voor iedereen bereikbaar zijn.

Hennie woont in Oss samen met zijn vrouw Angelique en kinderen Fleur en Louk. Hij richtte samen met Joop van Orsouw Beter Oss op en is fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad.

Volg Hennie