Jolanda Vidiella Arts

Biografie

Al heel mijn leven woon ik in het mooie dorpje Haren. Daar ben ik als actief lid betrokken bij de kernraad Haren en de dorpsraad Megen, Haren en Macharen. De laatste jaren zijn er steeds meer voorzieningen uit de kleinere kernen verdwenen, terwijl er juist wel behoefte aan voorzieningen is.

Woningbouw in de kernen is daarom een belangrijke vereiste. Met het verdwijnen van de bejaardentehuizen worden ouderen min of meer gedwongen om langer zelfstandig te blijven wonen. Wanneer er vervolgens niet gebouwd wordt in de kernen, wordt de jongere generatie uit de kern gedwongen om ergens anders woonruimte te vinden. Tegelijk verlangen we dat mensen elkaar opvangen, door mantelzorg of gewoon door er voor familieleden of buren te zijn wanneer ze hulp nodig hebben. Daar ligt juist de kracht van een kleine kern; iedereen kent en helpt elkaar.

Kleine kernen zijn niet gebaat bij grote aantallen nieuwe woningen, maar juist met jaarlijks enkele woningen. Op deze manier heeft ook de jeugd een toekomst in de kern en kunnen verenigingen blijven bestaan. Daarom sta ik voor gedoseerde woningbouw, zodat jong en oud een thuis kan blijven vinden in de kleine kernen!

Jolanda Vidiella Arts woont in het dorp Haren. Ze werkt bij Flynth in Arnhem, een advies- en accountantsbureau voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. In haar vrije tijd wandelt ze graag door de polder met haar hond.

Volg Jolanda